top of page

HEAL

Mitä on mindfulness?


Kirjoittanut Weera Elina 2024




Henkisissä harjoituksissa kaksi "M"-sanaa, meditaatio ja mindfulness, sekoittuvat usein toisiinsa. Vaikka meditaatiota harjoitetaan paljon enemmän, on mindfulness erityisen tärkeä buddhalaisille. Joskus törmää termiin "mindfulness-meditaatio", mutta kannattaa tutkia mindfulnessin erityisiä etuja sellaisenaan, mikä osoittautuu monimutkaiseksi aiheeksi.

Suurin hämmennys liittyy mindfulnessin määrittelyyn. Sen muinaiset juuret Intiassa ovat vedalaisia, edeltäen uskonnollisia käyttöjä hindulaisuudessa tai buddhalaisuudessa. Vuosisatojen käytön jälkeen mindfulness on alkanut tarkoittaa monia asioita riippuen siitä, keneltä kysyt.


Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Mindfulness on pohjimmiltaan sama asia kuin mielen hiljentämiseen tähtäävä meditaatio.

  • Mindfulness on keskittymistä nykyhetkeen, ei menneeseen tai tulevaan.

  • Mindfulness on "kokonaisuuden muistamista" sen sijaan, että keskittyisi yhteen tiettyyn ajatukseen.

  • Mindfulness sisältää moraalisen pohdinnan siitä, mitä teet, sanot ja ajattelet.


Aihe voi muuttua paljon monimutkaisemmaksi kuin tämä lyhyt yhteenveto antaa ymmärtää, mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että psykologien ja psykiatrien käyttämä mindfulness-harjoittelu hyödyttää mieltä ja kehoa samalla tavalla kuin meditaatio. Jos haluat oppia mindfulnessia, suositellut tekniikat alkavat hengityksen seuraamisesta ja kehon, ympäristön ja ajatusten tiedostamisesta.


Mutta mitkä ovat ne piilotetut puolet? Vastaus riippuu lopullisesta tavoitteestasi. Kuten satunnainen meditaatio, jota ihmiset tekevät silloin tällöin, satunnainen mindfulness toimii enemmän tai vähemmän laastarina, kun joku tuntee stressiä tai masennusta ohimenevästi.

Vakavammat tavoitteet tulevat esiin, jos näet itsesi henkisellä polulla, jolloin saatat pyrkiä saavuttamaan pysyvän tietoisuuden nykyhetkestä. Samoin tavoitteesi voi olla hiljainen mieli, sisäinen rauha, masennuksen puuttuminen tai negatiivisten tunteiden hillitseminen. Harvoin lännessä tai tavallisten ihmisten keskuudessa missä tahansa on tavoitteena valaistuminen, vaikkakin itse opetan ensimmäisenä Suomessa, kuinka voit saada sekä muodon maailman, että muodottoman maailman rikkaudet yhden elämän aikana.


Kuitenkin valaistuminen saattaa olla avain kaikkeen. Valaistumisen saavuttaminen on tietoisuuden tavoite, huolimatta uskonnollisten ja henkisten perinteiden ulkoisista merkeistä. Yksinkertaisin soveltuva synonyymi on herääminen, missä hereillä oleminen tarkoittaa itseään tiedostamista ympäri vuorokauden, mukaan lukien syvässä unettomassa unessa Delta aalloilla. Olet heräämisen polulla tekemällä meditaatio- ja mindfulness-harjoituksia, mutta tämä ei ole mitenkään taattu, että tämä tapahtuu. Olet matkalla heräämiseen, kun poistat tiedostamattoman käyttäytymisen ja vanhat ehdollistumat, mutta ei välttämättä ihmeitä ilmesty, vaikka harjoittelet vuosia.


Itse asiassa, vaikka tämä saattaa kuulostaa järkyttävältä, saatat olla heräämässä opettelemalla olemaan nykyhetkessä. Nykyhetkessä ei ole mitään taianomaista, kuten Alzheimer-potilaiden ja harvinaisten yksilöiden, jotka ovat menettäneet muistinsa kokonaan - molemmat ovat aivovaurioiden vuoksi pakotettuja olemaan nykyhetkessä, puhumattakaan häiriöstä kuten paranoidinen skitsofrenia, missä hallusinaatioäänet ovat jatkuvia ja väistämättömiä.


Ongelma kelvollisen valaistumispolun kanssa - tarkoittaen polkua, jota seuraat joka päivä päästäksesi lähemmäksi tavoitetta - on, että tällainen polku on itseään vastaan ristiriitainen, niin paljon, että se melkein sopii vanhaan vitsiin, "Et voi päästä sinne täältä."


Tässä on lueteltu ristiriidat liittyen valaistumiseen pääsemiseen:

  • Et tiedä tavoitetta etukäteen, olet läsnä olevassa hetkessä jo perillä.

  • Tavoite on ajaton, kun taas kaikki polut tapahtuvat ajassa.

  • Mieli ei voi kuvata jotain, mikä on käsittämätöntä ajatuksena, tunteena tai kokemuksena.

  • Polku on henkilökohtainen, kun taas valaistuminen on universaalia.

  • Polku kuljetaan tietyssä paikassa, kun taas valaistuminen on paikaton.

  • Itsensä kehittämisen etsiminen ei tuo sinua lähemmäksi valaistumista, koska herääminen ei riipu egon parantamisesta.


Nämä ristiriidat eivät ole vain ärsyttäviä. Ne määrittelevät "poluttoman polun", joka on ainoa tapa kuvata tarkasti, kuinka valaistuminen saavutetaan. Tämä ei ole tarkoitettu kuulostamaan hämmentävältä tai tekemään etsijästä avuttoman ja ilman ohjausta. Vedalainen käsitys poluttomasta polusta toimii arkipäivän kokemuksista käsin. Jos kiinnität tarkkaa huomiota tietoisuuteesi, huomaat seuraavat asiat:

  • Ajatukset ja tunteet ovat ohimeneviä. Ne nousevat ja laskevat luonnostaan.

  • Miten ja mistä ajatukset ja tunteet tulevat, on tuntematonta ja arvaamatonta.

  • Miten muisti palautuu, on prosessi, joka on tuntematon sinulle, vaikka teet sen jatkuvasti.

  • Luovat impulssit tulevat tyhjästä.

  • Huippukokemukset ovat selittämättömiä, samoin kuin onnen ja ekstaasin välähdykset.

  • Oivallusta ei voi opettaa, ja se näyttää tulevan tyhjästä.

 

Ymmärrys heräämisestä

Lapsineroja ei voida selittää nykyisen geenien tai lasten aivojen kehitystä koskevan ymmärryksen avulla.

Henkiset oivallukset ovat todellisia, mutta ne tuntuvat iskevän sattumanvaraisesti ja usein ne kiistetään niitä eniten kaipaavilta, hartaasti uskonnollisien, tai lääketieteellisten analyysien perusteella. Ikään kuin vain Muodon maailma olisi ainoa todellisuus, se ”oikea”, vaikka nykyajan lapset havaitsevat jo paljon muutakin kuin vain lihakehonsa, ja talonsa itsensä ympärillä. Elämä on paljon muutakin, kuin vain muodon maailmaa.


Tämä on pitkä lista yleisiä kokemuksia, jotka samalla uhmaavat selityksiä, mutta heräämisprosessin kautta mysteeri häviää. Tulet tietoiseksi luonnollisesti ja spontaanisti tietyistä tietoisuuden taustalla olevista tosiasioista. Ensinnäkin on olemassa puhtaan tietoisuuden kenttä, jolla ei ole piirteitä, kuten tyhjällä paperiarkilla ei ole sanoja, vaikka sille voisi kirjoittaa mitä tahansa.


Toisin kuin paperiarkki, puhdas tietoisuus on äärettömien mahdollisuuksien kenttä. Siitä saamme kaikki ajatukset, kuten vesi ammennetaan säiliöstä. Myös aika, tila, aine ja energia kumpuavat tästä kentästä, mikä tarkoittaa, että ne ovat toissijaisia kenttään nähden, joka on ajaton, ilman tilarajoja, eikä sisällä ainetta tai energiaa. Tämä vastaa kvanttifysiikan tyhjiötilaa, luomaton tila, josta fyysinen luominen syntyy.


Nämä oivallukset eivät tule heränneelle erillisinä palasina. Tässä kohtaa "kokonaisuuden muistaminen" astuu kuvaan. Näet (tai ymmärrät tai muistat – mikä tahansa synonyymi käy), että sinä olet kenttä. Se ei ole erillinen todellisesta itsestäsi. Kun tiedostat tämän, sulaudut kenttään yhtenäisyystietoisuuden tilassa, jossa "minä" ja "ei-minä" menettävät merkityksensä.


Tämän seurauksena et saavuta kokonaisuutta, vaan näet, että olet jo kokonainen. Et enää identifioidu ego-persoonallisuutesi kanssa, koska se on satunnaisten tapahtumien tuote, mielen luoma, yhtä vähämerkityksellinen kuin ohimenevä ajatus.

Näin voimme todella kohdata poluttoman polun. Se koostuu identiteetin siirtämisestä "minästä", erillisestä ego-persoonallisuudesta, "siihen", vedalaiseen termiin puhtaasta tietoisuudesta. Menetelmä voi sisältää meditaation ja mindfulnessin, mutta ei tavanomaisessa uskonnollisessa tai hengellisessä mielessä, eikä myöskään terapeuttisessa tai itsensä kehittämisen mielessä.


Nämä ovat toivottavia asioita, enkä vähättele meditaation hyödyllisyyttä. Mutta yhtä asiaa tulisi välttää: mielesi kouluttaminen. Poluton polku ei vaadi kurinalaista toimintaa tai harjoitusta. Ne vetävät sinut takaisin kaavamaiseen käyttäytymiseen, jossa luovuus ja intuitio eivät johdata sinua oikealle polulle.


Poluttoman polun pääasiallinen ja lähes ainoa harjoitus on olla tietoinen tavoitteesta. Vain muistuttamalla itseäsi, että herääminen ei ole kiinteä, määritelty tai ennustettavissa, voit vähentää energiaa, jonka olet koko elämäsi ajan käyttänyt ego-persoonallisuuden rakentamiseen (mukaan lukien henkinen ego-persoonallisuus).

Asenne, jonka voit omaksua sanskritiksi, on "Neti neti" eli "ei tämä, ei tuo." ”se vain on” ”hyväksy se mikä on” Kun kohtaat kokemuksen, joka tuo joko mielihyvää tai kipua, tiedä, että se on merkityksetöntä heräämisen kannalta. Lisäksi harjoita yksinkertaista tietoisuutta, mikä tarkoittaa, että otat päivän aikana aikaa istua hiljaa ja tulla keskittyneeksi ja tyynen rauhalliseksi sisäisesti.


Nämä ovat avaimia mindfulnessiin, kun asetat itsellesi korkeimman tavoitteen, joka on todellinen vapautuminen.

Tietoisuuden tasoista löydät Herätä Jumalallinen vanhempi sinussa kurssin Extra osiosta, jossa käyn läpi tietoisuuden ja kokemisen erilaisia tasoja.


Namaste


Rakkautta ja tasapainoa, henkinen opas Weera Elina


Aloita parantuminen nyt!

Ota vastuu omasta hyvinvoinnistasi





Seuraa somessa





Aloita matkasi kohti paranemista jo tänään!

Kiitos, kun jaat kanssamme!

Hypnoterapia



Rakkautta Biohakkeri Weera Elina



 

 

10 views0 comments

留言


riippumatto mainonta.webp
bottom of page