top of page

HEAL

Aivovammasta Selviytyneet Kokevat "Suuremman Kutsumuksen"

Updated: May 22



Kirjoittanut Weera Elina


Onnettomuudet, vammat ja henkinen herääminen

Myös minä olen tavannut monia ihmisiä, jotka ovat kokeneet traumaattisia tapahtumia (emotionaalisia tai fyysisiä), jotka ovat avanneet heille uusia lahjoja tai saaneet heidät hyväksymään aiemmin hylkäämänsä lahjat.


Jack Rourke käsittelee kirjassaan The Rational Psychic sitä, kuinka ihmiset, joilla on ollut kaltoin kohdeltu tai laiminlyöty lapsuus, ovat usein erittäin herkkiä, empaattisia, lukevat energiaa hyvin ja voivat ennustaa tarkasti, miten ihmiset reagoivat, koska he tarvitsivat näitä taitoja selviytyäkseen. Toisin sanoen heidän lapsuutensa trauma mahdollisti heidän lahjojensa kehittymisen.


Minusta näyttää siltä, että nämä kyvyt ovat kaikkien ihmisten saatavilla, mutta tietyissä olosuhteissa – joskus traumaattisissa – ne integroituvat ja kukoistavat.

Ajattelen, että nämä kyvyt ovat meissä syntymästä lähtien kuin kehittyneimmän itsemme piirustuksena. Jos vauvojen ja lasten annetaan seurata uteliaisuuttaan ja kehittää tätä piirustusta, ajattelen, että nämä kyvyt vahvistuvat luonnollisesti ja ovat yksinkertaisesti osa heidän olemustaan. Joseph Chilton Pearce kirjoitti tästä kirjassaan The Biology of Transcendence.


Ajattelen, että aikuisilla on enemmän haasteita henkisen prosessin sallimisessa kuin lapsilla. Aikuisina meidät on sosiaalistettu uskomaan, että meidän täytyy hallita melkein kaikkea. Heräämisprosessin läpikäyminen tarkoittaa kontrollista luopumista. On hyödyllistä kehittää käytäntö, joka vahvistaa uskoamme (itseemme ja maailmankaikkeuteen) ja kykyämme liikkua liminaalitilassa.

Ajattelen, että useimmat aikuiset tarvitsevat katalyytin avautuakseen. Joitakin katalyyttejä ovat:

  • Psykologinen romahdus/läpimurto.

  • Kemiallinen matka – sienet (psilosybiini), MDMA, ketamiini, ayahuasca, jne. ( tai lääkeaine myrkytys, kuten minun kohdallani )

  • Jatkuva henkinen harjoitus – meditaatio, shamanistiset käytännöt, jne.

  • Fyysinen vamma.


Veda-perinteessä meidän tehtävämme on vapauttaa kundaliinienergia selkärangan tyvestä ja antaa sen virrata vapaasti ylös ja alas selkärankaa. Tätä pidetään henkisenä heräämisenä. On tunnettuja vaiheita, kohtia, joissa ihmiset yleensä jumittuvat, ja tapoja liikkua niiden läpi helpommin ja vähemmällä kärsimyksellä.


Vaikka kundaliinin herättäminen tapahtuisi meditaation ja muiden tarkoituksellisten käytäntöjen avulla (sen sijaan, että se vapautuisi äkillisesti), se on silti vaikea kokemus.

Aivot uudelleen johdotetaan jatkuvasti, ja joudumme liminaalitilaan yhä uudelleen.


Luovumme tavoista ja ajatusmalleista, joihin olemme tottuneet. Välillä tuntuu siltä, että menetämme kaiken, mitä olemme koskaan tienneet, tulemme hulluiksi tai jumiudumme liminaalitilaan, josta emme koskaan pääse ulos.


Kundaliiniheräämiseen vaadittavan henkisen kasvun ja henkilökohtaisen kehityksen läpikäyminen on intensiivistä, haavoittuvaa ja muuttavaa työtä. Se on elämän työn integrointi, ei nopea korjaus. Adyashantin kirjoitus löytyy kirjasta The End of Your World.


"Olen huomannut, että Suomessa juhlitaan vähemmän kenenkään uudesti rakentumista, kukaan ei ole tullut vielä sanomaan, terapeuttiani lukuun ottamatta että wau! oletpa sinä luonut kaiken jälkeen upeat aivot itsesi ja perheesi eduksi. Useimmiten törmään vain hiljaisuuteen"


Ratsastus on jatkuvasti lueteltu yhdeksi vaarallisimmista urheilulajeista, ja siihen liittyy runsaasti vammoja. Noin 40 % näistä vammoista vaikuttaa keskushermostoon, eli aivoihin ja selkäytimeen.


Ratsastus ja moottorikelkkailu, ovat aivovammojen kannalta parhaita lajeja riskialttiuden suhteen. Jos olisin tajunnut, että minulla oli jo aivovamma ekan kerran ala-asteelta, en olisi jatkanut ratsastusta enää, mutta aivovamma on siitä hauska, että voit elää mahdollisesti epätavallista elämää tietämättömänä koko vammasta, kunnes jokin iskee kivipohjaan ja on lähdettävä tutkimaan missä on ongelmia. Koska en saanut apua vammoihini, elin kuin veitsen terällä jatkuvasti hakeutuen vaaran paikkoihin, onneksi sain uuden persoonallisuuden kolmannen aivovamman jälkeen.


Monen vuoden ajan olin erittäin herkkä melulle, valolle ja hajuille, enkä pystynyt puhumaan johdonmukaisesti tai ilmaisemaan ajatuksiani ja tunteitani perheelleni. Myöhemmin sain tietää, että etuotsalohkoni ei toiminut kunnolla, mikä vaikutti persoonallisuuteeni, päätöksiini, muistoihini ja kykyyni käsitellä tietoa.


Loppuelämäni ajan saan olla luova sanojen löytämisen kanssa, mutta valo ja ääniherkkyyttä olen voittanut neuroplastisuus harjoittelulla ja nykyään voin elää jo ilman aurinkolaseja kaikkialla. Voin käydä kaupassa ja elää tavallista elämää yrittäjänä, se vaati etuotsalohkon uudelleen kouluttautumisen. Koska minulla on perinnöllisesti ADHD, etuotsalohkoni kysyy senkin johdosta buustia ja kun siihen lisäsi vielä aivovamman, olivat aivoni melko mielenkiintoiset monta vuotta. En jaksanut kuunnella kenenkään puhetta ja viihdyin yksinään. Autismin piirteet sopivat hyvin aivovamman jälkeiseen elämään.


Ajattelemme, ettei se koskaan tapahdu minulle. Minä möin hevoseni Mantan, joka jatkaa nyt GP tasolla, toisen omistajan Kristan kanssa. Lääkärini sanoi minulle, ettei ratsastusta suositella enää missään muodossa minulle ja koska uudesti rakentuminen kesti 8-vuotta olen ehtinyt itsekin miettiä, oliko siinä järkeä? Kannattiko ottaa riskiä?. Aloitin joogan, hypnoterapian ja Henkiset tieteet. Ajattelin, että loppu elämäni autan itseäni ja muita, ettei kenenkään tarvitsisi käydä yksi läpi sitä, mitä minä kävin vuosien saatossa.


Henkinen herääminen

Omalla kohdallani päävamma mahdollisti hermoratojen "katkeamisen" ja sitten parantumisen eri tavalla. Useat parantajat ovat huomanneet, että aivojeni toiminta poikkeaa tyypillisistä aivoista. Sen sijaan, että ne toimisivat kaksipuolisesti, ne toimivat enemmän kuin äärettömyyden symboli.

Eräs ystävä huomasi äskettäin, että kun opetan ja valmennan, kruunu- ja kolmas silmächakrani sulautuvat yhteen tuottaen keskittyneen ja integroidun tietovirran – yhdistelmän omaa tietämystäni ja kanavoimaani tietoa.

Voin tunnistaa, milloin tämä sulautuminen tapahtuu – se on hyvin erityinen tunne aivoissani.


Ajattelen, että se on lahja päävammasta, sillä en muista tunteneeni sitä ennen onnettomuutta.

Yleisesti ottaen ajattelen, että päävammat aiheuttavat tämän "hermoratojen katkeamisen" vaikutuksen, mutta ihmiset eivät aina ota vinkkiä vastaan. Kun saamme päävamman, niin moni asia on epävarmaa, ja tartumme luonnollisesti normaaliin sen sijaan, että pehmenisimme uteliaisuuteen siitä, mitä uutta saattaa ilmetä. Näin tekemällä voimme menettää mahdollisuuden laajentumiseen.

Vanha sanonta kuuluu "halkeama on se, mistä valo pääsee sisään". Hyvässä tai pahassa, pidän tätä paikkansa pitävänä vammojen kohdalla!





"Jos sinulla olisi mahdollisuus elää uudelleen aivotärähdyksen kokemus ja oppia siitä elämän oppeja, tekisitkö sen?"


Saatat ihmetellä, kuka maailmassa kysyisi tällaista kysymystä aivovammasta selvinneeltä henkilöltä.

Kirjoitus on Brain Injury Hope Foundationin (BIHF) toinen perustaja, Dr. Mary Ann Keatleyn tutkimustyön perusteella tehty, Mary Ann kysyi potilailtaan, kun he olivat saaneet terapian päätökseen. Vielä yllättävämpiä olivat Keatleyn saamien vastausten sisältö.


Jokainen potilas, yhtä lukuun ottamatta, vastasi KYLLÄ, he kokisivat aivotärähdyksen uudestaan, Keatley selitti. Sitten hän lisäsi, että yksi potilas, joka ei aluksi sanonut kyllä, soitti hänelle muutama vuosi myöhemmin ja sanoi lopulta kyllä, hän eläisi kokemuksen uudestaan.

"Ihmiset kertoivat olevansa valmiita kokemaan sen uudelleen, koska he kokivat sen asettaneen heidät syvälle henkisen viisauden polulle ja auttaneen heitä kehittämään myötätuntoa itseään ja muita kohtaan. Se tarjosi erilaisen tietoisuuden tason, ja heillä oli uskoa siihen, että kaikki tulisi olemaan hyvin," Keatley sanoi BIHF:n 8. lokakuuta 2021 järjestetyssä Survivor Series -tapahtumassa: Spirituality and Creativity: Pathways Following Brain Injury.


Keatleyn kanssa ilmaisessa virtuaalitapahtumassa olivat Carole L. Billingham, M.A., Master Certified Coach; Deborah Schlag, Awakenings Centeristä, ja Danielle Meyer, Ph.D, Coaching and Wellness, jotka kaikki olivat kokeneet aivovammoja.


"Auto-onnettomuus pelasti elämäni. Se muutti kaiken," Meyer sanoi. "Lähdin suhteesta, ja seuraavien viiden vuoden aikana siirryin selviytymisestä kukoistamiseen. Suoritin tohtorin tutkinnon henkisissä tieteissä."

Danielle Meyerin elämä kääntyi 360 astetta hänen aivovammansa jälkeen. Nyt hän on Aivo-praktikko ja on suorittanut tohtorin tutkinnon henkisissä tieteissä.

Ennen auto-onnettomuuttaan Meyer oli kaupallinen sisustussuunnittelija, joka työskenteli 50-60 tuntia viikossa. Nyt hän on koulutettu aivo-praktikkona ja auttaa muita onnistumaan toipumisessaan tarjoamalla yhdistelmän holistisia ja henkisiä tekniikoita, jotka auttoivat parantamaan hänen vammojaan.


Ennen auto-onnettomuuttaan Billingham oli osakevälittäjä ja keskittyi aineelliseen maailmaan, mutta onnettomuus siirsi hänet henkiseen ja liiketoimintavalmennukseen palvelemaan muita.


"Elän tasapainoisempaa elämää," hän sanoi. "Kun olin ambulanssissa, olin paniikin tai rukouksen partaalla. Ja vetovoiman lain mukaan tiesin, että minulla oli rooli yhteisluomisessa. Onko auto-onnettomuuteen jokin syy?"


"Opin, kuinka hidastaa vauhtia, kuinka vastaanottaa, koska minulla oli uskomus, etten ollut sen arvoinen. Ja se antoi minulle mahdollisuuden parantua adoptioon liittyvästä traumasta."

Schlag kertoi, että hän oli aina ollut henkisellä matkalla, ja aivovamman jälkeen hänen matkansa avautui ja hänen henkiset kokemuksensa lisääntyivät.

"Tämä (TBI) avasi minut ymmärtämään, kuinka suuri tämä matka on; en ollut koskaan aiemmin todella tunnustanut sitä," hän sanoi. Schlag perusti North Carolinaan Awakenings Center for Inner Healing & Empowerment -keskuksen, jonka missio on: Tavoitteenamme on ylläpitää pyhää tilaa ja värähtelyä, joka mahdollistaa muutoksen tapahtumisen.


Tässä on linkki keskuksen verkkosivuille: https://awakeningscenternc.com/

"Kuuntelemme Henkeä saadaksemme selville, mikä on parasta kyseiselle henkilölle," Schlag sanoi.




Muuttunut Tila

Keatley sanoi, että tämän tyyppisen vamman jälkeen aivot saattavat päästä käsiksi muihin taajuuksiin, jotka antavat yksilön nähdä asiat eri tavalla ja antavat aivoille aikaa levätä ja parantua. "Neuroplastisuuden avulla meillä on kyky kehittää uusia hermoratoja."

Aivovamman jälkeen ihmiset ovat usein herkempiä muille ääni- ja valotaajuuksille. Jotkut sanovat jopa kuulevansa loisteputkien taajuuksia tai ääniä, joita he eivät aikaisemmin kuulleet.


Keatley selitti, että aivot voivat olla theta-tilassa, jota kutsutaan hypnagogiaksi, kun ne paranevat. Tämä on tila, jossa olemme hereillä olon ja unen välissä. Se on myös luovuuden, meditaation ja rukouksen tila, ja se voi tarjota yhteyden henkiseen tietoisuuteen.

"Aivomme ovat kuin radiovastaanottimen säädin," Keatley sanoi. Ja TBI:n jälkeen monet selviytyjät kertovat tuntevansa olonsa sumuiseksi, koska he ovat tässä theta-tilassa.


Aivojen Taajuudet

  • Delta 2-4 Hz – Syvä uni

  • Theta 4-7 Hz – Hereillä olon ja unen välinen tila

  • Alpha 8-12 Hz – Valppaana lukeminen tai silmät kiinni ajattelu

  • Beta 15-18 Hz – Keskittynyt tarkkaavaisuus


Meyer sanoi, että hänen henkinen kokemuksensa TBI:n jälkeen ei ole vain yksi tarina.

"On kokonainen itsen menettämisen kokemus," hän selitti. "Jokainen elämäsi kuvaus, adjektiivi, riisutaan pois. Olin urheilija, suunnittelija, vaimo. Minulla oli paljon energiaa. Jäljelle jäi vain henkinen uskomukseni: Kaikella on tarkoituksensa. Kaikki, mitä jäi, oli ydinminäni."

"Se ajoi minut 'toiselle puolelle'. Usko johonkin itseäni suurempaan piti minut liikkeellä."

Viisi vuotta Meyerin aivovamman jälkeen hänen isänsä sai aivohalvauksen, ja hänen vammansa ansiosta hän pystyi tarjoamaan syvällistä ymmärrystä ja apua isänsä hoitoon. "Pystyin puhumaan hänelle tavalla, johon kukaan muu ei pystynyt," hän sanoi.


Myötätunnon kehittymisen ja uudenlaisen itsensä löytämisen lisäksi monet yksilöt kehittävät korkeita luovuuden tasoja. Dr. Keatley antoi esimerkkejä ihmisistä, jotka ovat vamman jälkeen tulleet taitaviksi taiteilijoiksi, kirjailijoiksi, muusikoiksi, näyttelijöiksi jne. Tämä on usein aikaa, jolloin uusi luovuuden tunne syntyy.


Aloita parantuminen nyt!

Ota vastuu omasta hyvinvoinnistasi





Seuraa somessa





Aloita matkasi kohti paranemista jo tänään!

Kiitos, kun jaat kanssamme!

Hypnoterapia



Rakkautta Biohakkeri Weera Elina




Referenssejä:


Spiritual Path of Brain Injury


Abrams, Michael. The Evolution Angel (200) Abundance Media.

 

Begley, Sharon. (2007) Train Your Mind, Change Your Brain: How a New Science Reveals Our Extraordinary Potential to Transform Ourselves. Ballantine Books.

 

Bennett, C, Gupta1, R. K., Prabhakar, P., Christopher, R. Sampath, S., Thennarasu, K. Rajeswaran, J. (2017) Clinical and Biochemical Outcomes Following EEG Neurofeedback Training in Traumatic Brain Injury in the Context of Spontaneous Recovery. Clinical EEG and Neuroscience, 1-8.

 

Corona, Catherine. (2003). Loving: Taping Your Spiritual Source. Bentlight Media

 

Dalai,Lama, Desmond Tutu, Abrams, Douglas Carlton (2016) The Book of Joy: Lasting Happiness in a Changing World. Random House.


Gray SN. An Overview of the Use of Neurofeedback Biofeedback for the Treatment of Symptoms of Traumatic Brain Injury in Military and Civilian Populations. Med Acupunct. 2017;29(4):215-219. doi:10.1089/acu.2017.1220


Keatley, M.A., Ph.D., Whittemore, L. (2010) Understanding Mild Traumatic Brain Injury:  An Insightful Guide to Symptoms, Treatments, and Redefining Recovery. Clear Focus Press


May G, Benson R, Balon R, Boutros N. Neurofeedback and traumatic brain injury: A literature review. Ann Clin Psychiatry. 2013;25(4):289–296 [PubMed] [Google Scholar]


McInnes K, Friesen CL, MacKenzie DE, Westwood DA, Boe SG. Mild Traumatic Brain Injury (mTBI) and chronic cognitive impairment: A scoping review. PLoS One. 2017 Apr 11;12(4):e0174847. doi: 10.1371/journal.pone.0174847


Mild Traumatic Brain Injury Committee, Head Injury Interdisciplinary Special Interest Group, American Congress of Rehabilitation Medicine. Definition of mild traumatic brain injury. Journal of Head Trauma Rehabilitation. 1993;8(3):86–88. [Google Scholar]


McInnes K, Friesen CL, MacKenzie DE, Westwood DA, Boe SG. Mild Traumatic Brain Injury (mTBI) and chronic cognitive impairment: A scoping review. PLoS One. 2017 Apr 11;12(4):e0174847. doi: 10.1371/journal.pone.0174847


McInnes K, Friesen CL, MacKenzie DE, Westwood DA, Boe SG. Mild Traumatic Brain Injury (mTBI) and chronic cognitive impairment: A scoping review. PLoS One. 2017 Apr 11;12(4):e0174847. doi: 10.1371/journal.pone.0174847


Peirce, Elizabeth. (2019)  Lost And Found: Recovering Your Spirit After A Concussion.


Weiss, Brian L., MD (1988) Many Lives, Many Masters: The True Story of a Prominent Psychiatrist, His Young Patient, and the Past-Life Therapy That Changed Both Their Lives. Fireside.


Peirce, Elizabeth. (2019)  Lost And Found: Recovering Your Spirit After A Concussion.


Thatcher, R. (2000). EEG operant conditioning (biofeedback) and traumatic brain injury. Clinical Electroencephalography, 31, 38-44.



Walsch, Neale Donald. Conversations with God: An Uncommon Dialogue, Book 1. (1996). G.P. Putnam’s Sons.


Walsch, Neale Donald. Conversations with God: An Uncommon Dialogue, Book 1. (1996). G.P. Putnam’s Sons.


International Association for Near Death Experiences (IANDS):   iandsmembership@gmail.com 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Comments


riippumatto mainonta.webp
bottom of page